Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dorost: Na LoKo cupu až osmí, ale přesto chválení

Na LoKo cupu až osmí, ale přesto chválení

                         Poslední adventní víkend jsme navázali na naší tradici, kterou jsme odstartovali již v roce 2015 a zúčastnili se již pošesté (v roce 2017 jsme obsadili kategorii U15 i U19) halového turnaje Loko cup v Kadani. Nominaci na tento turnaj dostávají za odměnu pouze hráči, kteří si to zaslouží svými výkony a chováním v průběhu podzimní sezóny. Z původně nominované devítky nám vinou zraněni a plnění předvánočních povinností zbyla pouze šestice bojovníků (Bartoška, Budka, Kubík, Novák, Stehlík, Strádal). Letos jsme byli přiděleni do výrazně těžši skupiny, ale na to jsme si si v Kadani již pomalu zvykli. Hrálo se 1 x 14 minut systémem dvou skupin po pěti týmech, do semifinále postupovaly první dva týmy, ostatní hráli zápas o umístění proti stejně postavenému mužstvu z druhé skupiny.

 

TJ Vaňov - Atletico Chomutov 0:4

Proti týmu futsalistů nám chybělo rychlejší řešení akcí v útočné fázi a soupěř z rychlých protiútoků trestal naše ztráty.

 

TJ Vaňov - VfL Chemnitz 4:0

S německým soupeřem hrající Landeklasse West nám zafungoval celoplošný presing.

 

TJ Vaňov - Union Beroun "B" 0:4

Beroun předváděl na turnaji rychlou agresivní hru, proto jsme nastoupili se snahou o hru v hlubokém bloku. Bohužel nejen tento zápas, ale i celý turnaj ovlivnila 5. minuta, kdy se zranil při zákroku mimo vápno náš brankář Vojta Kubík a musel odstoupit nejen ze zápasu, ale i z celého turnaje. Do naší svatyně se postavil Venca Strádal, což znamenalo, že nám zbyli pouze čtyři hráči do pole bez možnosti střídání.

 

TJ Vaňov - FK Petřín Plzeň "A" 2:2

S účastníkem 2. dorostenecké ligy jsme chtěli ještě zabojovat o postup ze skupiny. Ve 3. minutě jsme vedli již 2:0 a další 100 % šance zůstala nevyužitá. Soupeř k postupu ze skupiny také potřeboval vítězství, nakonec zápas skončil remízou, které nepomohla ani jednomu týmu.

 

TJ Vaňov - AFK LoKo Chomutov 1:2

V souboji o 7. místo s pořádajícím týmem se štěstí přiklonilo na stranu soupeře.

 

Minulý ročník jsme obsadili 8. místo a náš výkon byl velkým zklamáním. Letos jsme osmé místo zopakovali, ale hodnocení je naprosto rozdílné. Hráči podali bojovný výkon podložený plněním taktických záměrů, který byl bohužel ovlivněn nemožností střídání. A po zásluze naše hra byla pochválena pořadateli při vyhlašování výsledků.