Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dorost: Konečně!!

25. 5. 2019

Konečně!!

TJ Chlumec - TJ Vaňov 2:7 (0:5)

                                Po sérii čtyř velmi nepovedených zápasů jsme jeli do Chlumce s touhou předvést výkon, který odpovídá našim kvalitám a postavení v tabulce.

                                Od úvodních minut jsme předváděli rychlý kombinační fotbal. Odměna přišla již v 9. minutě, Minařík sklepl Ajmovi míč do tandemu a nabíhající Vacata přízemní centr uklidil do sítě - 0:1! Po pouhých třech minutách se mohli opět naši fanoušci radovat, když se Stehlík prokličkoval až do vápna a bylo to 0:2. Jakoby se nám zaseklo turbo a my jeli na 110 % výkonu, protože za další dvě minutě Suchý po nahrávce Vacaty střelou z hranice vápna vstřelil již náš třetí gól. Skvostnou vaňovskou dvacetiminutovku uzavřel Strádal, který si po našem rohu našel odražený míč a střelou pod břevno navýšil naše vedení na 4:0! Díky uspokojení vlivem rychlého vysokého vedení jsme ubrali na koncentraci a domácí se postupně začali dostávat do hry. Naštěstí jejich protiútoky nebyly úspěšné a účet prvního dějství na 0:5 uzavřel Stehlík střelou z 20 m do šibenice.

                                Do 2. poločasu jsme nastoupili více než vlažně a ve 47. minutě inkasovali po centru z pravého křídla. Až téměř do 60. minuty byli domácí lepším týmem. Postupně jsme hru vyrovnali a odměnou nám byl hezký gól Vacaty. který v 65. minutě svou brankářem vyraženou střelu uklidil v pádu pod břevno! Další pohledná gólová akce byla k vidění v 73. minutě, na elegantní Minaříkovu průnikovou přihrávku si naběhl Souček a nezaváhal - 1:7. Bohužel 4 minuty před závěrečným hvizdem jsme inkasovali druhý gól, ale to již nic nezměnilo na našem zaslouženém vítězství.

                                Největším pozitivem je, že jsme si po delší době konečně zahráli fotbal a dokázali přenášet do naší hry prvky, na kterých jsme v předzápasovém mikrocyklu pracovali. Již v příštím zápase proti České Kamenici, který odehrajeme v Libouchci, si při zisku tří bodů můžeme zajistit konečné 2. místo v krajské soutěži.