Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dorost: Rozhodla až devadesátá minuta

28. 10. 2019

Rozhodla až devadesátá minuta

TJ Vaňov - VOŠ a SOŠ Roudnice B 2:1 (0:1)

                                Po prohře v minulém kole, kdy jsme v Bílině podlehli lídrovi tabulky 3:4, nás na domácím hřišti čekal tým ze spodní části tabulky B tým fotbalové akademie VOŠ a SOŠ Roudnice. Věděli jsme, že se nebude jednat o lehké utkání, jak by si někdo po vzhlédnutí tabulky mohl myslet, neboť áčko Roudnice hraje divizi a hráči pravidelně rotují mezi oběma týmy. Navíc kombinace zranění, podzimních prázdnin a disciplinárního trestu znamenala, že jsme měli k dispozici pouze jedenáct hráčů.

                               Vzhledem k typologii hráčů, které byli k dispozici, jsme zvolili pro nás netradiční rozestavění 3 - 5 - 2, se snahou o zahuštění středu pole. Hned ve 4. minutě jsme si vypracovali šanci, když Vacatova střela po centru Stehlíka olízla levou tyč hostů. Následně taktovku hry přebrala Roudnice, byla agresivnější v osobních soubojích a na rozdíl od nás měla výrazně vyšší úspěšnost přihrávek. Naštěstí to nedokázala gólově zúročit. Ve 31. minutě jsme se po delší době dostali do šance i my, Stehlíkovu střelu z přímého kopu brankář vyrazil a poradil si i Bartoškovou následnou dorážkou. A tak o jediný gól po prvního dějství se postarali hosté ve 39. minutě, špatně jsme navázali náběh hostujícího útočníka, který uklidil centr z pravého křídla do naší sítě.

                                Do 2. poločasu jsme se vrátili k našemu tradičnímu rozestavění a šli na hřiště se snahou otočit průběh zápasu. Postupně jsme přebírali otěže zápasu a velké šance na vyrovnání se dočkali v 58. minutě, když roudnické obrana zastavila pronikajícího Stehlíka až za cenu faulu. Následoval pokutový kop, ale Stehlík zamířil vedle. Po osmi minutách měl šanci na reparát, po faulu brankáře hostů na Bartošku jsme zahrávali opět penaltu a tentokrát byl úspěšný. S blížícím se koncem zápasu bylo vidět, že pro oba týmy je remíza málo a snažily se vyhnout penaltám. Hosté měli velkou šanci v 88. minutě, ale se střelou z hranice velkého vápna si Kubík zkušeně poradil. V 90. minutě na Vacatovu střelu k tyči po přihrávce Stehlíka byl hostující brankář krátký a tak bereme 3 body!

                                V zápasu se projevilo, že jsme v přípravě na zápas upozadili IHD a agresivitu na úkor taktických nácviků, navíc hosté ukázali, že jejich herní projev neodpovídá postavení v tabulce a předpokládáme, že v jarní části se stanou štikou soutěže. V soubotu 2. 11. jedeme do Krupky, kde bychom rádi opět zabojovali o další tříbodový zisk.