Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dorost: Těžké derby jsme zvládli vítězně!

27. 4. 2019

Těžké derby jsme zvládli vítězně!

TJ Mojžíř - TJ Vaňov 2:3 (1:2)

                        Po volnu v minulém kole jsme hráli v Mojžíři, kde jsou vždy zápasy náročné a tento fakt byl násoben tím, že se jednalo o souboj třetího s druhým týmem tabulky.

                        Do utkání jsme nastoupili s úkolem vstřelit brzy gól a otupit tak očekávaný tlak domácích hned v úvodních minutách. I když jsme v první pětiminutovce měli větší kontrolu míče, byli to domácí, kdo otevřel gólový účet zápasu. V 6. minutě využili našeho zaváhání při zakládání postupného útoku a střelou z hranice velkého vápna nedali střelec Kubíkovi v naší bráně šanci. Obdrženým gólem jsme se nenechali rozhodit a pokračovali jsme v kvalitní hře. V 11. minutě Ajmovu střelu ještě zastavilo břevno, ale za minutu jsme se už mohli radovat, Ajm vybojoval míč, přihrál Stehlíkovi a ten "Koemanovkou" propálil vše, co mu stálo v cestě! Následně byla k vidění z naší strany snaha o kombinační hru, domácí naopak hrozili dlouhými nákopy a snahou o brejkové situace. Všechny gólové situace zůstaly nevyužité, a když už to vypadalo, že se půjde na poločasovou přestávku za nerozhodného stavu, Stehlík zahrával trestný kop z 20 m metrů a tečovaná střela rozvlnila síť za domácím golmanem!

                        Druhé dějství jsme zahájili opět nastřeleným břevnem, když Vacatův centr nabral zajímavou faleš. Následně domácí zvýšili tlak a v 57. minutě po rohovém kopu dokázali vyrovnat na 2:2. Ani tento gól nás výrazně nerozhodil a v 65. minutě jsme vedení strhli opět na naší stranu, Ajm zahrával roh, Strádalova hlavička se dostala ke Stehlíkovi a ten se nemýlil. Další průběh zápasu byl spíše o bojovnosti než fotbalu, a když domácí nedokázali proměnit tutovku v nastavení po rohovém kopu, mohli jsme slavit zasloužené vítězství.

                        Tentokrát můžeme náš výkon hodnotit celkem pozitivně a musíme vyzvednout celkový týmový výkon. Teď se musíme během týdne zodpovědně připravit na další zápas, který nás čeká v sobotu v domácím prostředí od 10:00 hod. proti silnému týmu FK Malšovice, jenž před jarní  částí sezóny výrazně posílil o zkušené hráče ročníků 2000 a 2001.