Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dorost: Jaro jsme záhájili ve Štětí

25. 3. 2018

Jaro jsme záhájili ve Štětí

SK Štětí - TJ Vaňov 6:1 (3:1)

         Škodolibý los jarních mistrovských zápasů určil, že první tři kola nás postupně čekají první tři týmy tabulky. Zimní přípravu, během níž jsme absolvovali 32 tréninkových jednotek 2 halové turnaje a 3 přípravná utkaní, lze označit za celkem povedenou, jedinou větší kaňkou bylo odpadnutí herní generálky v Praze proti SK Střešovice 1911 z důvodu nezpůsobilého hřiště i narychlo dohodnutého zápasu v Krupce pro nemoc soupeře. Tak jsme v sobotu 24. 3. vyrazili do Štětí zabojovat proti lídru tabulky bez 5-ti týdenního herního vytížení.

         Do zápasu jsme i přes poměrně nerovný trávník nastoupili se snahou o kombinační hru na naší polovině s následnou průnikovou přihrávkou. Od úvodních minut měli domácí územní převahu bez zakončení, první šanci jsme jim v 9. minutě v podobě trestného kopu darovali my po chybné rozehrávce na naše velké vápno a exekutor kopu rozvlnil naší síť. Následně jsme bohužel naše šance po brejkových situacích nedokázali proměnit, a tak až za stavu 3:0 Stehlík ve 45. minutě po pěkném uvolnění od Bartošky rozjásal naše fanoušky.

         Ve  2. poločase jsme chtěli navázat na výkon z konce toho prvního.

Bohužel hned ve 48. minutě jsme po hrubici v rozehrávce inkasovali čtvrtý gól. Od této chvíle jsme byli aktivnější a jen  kombinace naší zbrklosti, nešikovnosti a smůly uchránila soupeřovu svatyni. „Odměnou“ nám byla v 78. minutě po nepokrytí centrujícího hráče pátá branka za Traistovými zády. Za 2 minuty jsme propadli při rohovém kopu a tím byl účet utkání uzavřen možná i na nezasloužených 6:1 pro domácí.

         Pozitivem je, že byli v zápase momenty, kde se začínají projevovat určité návyky získané z našich tréninkových herních cvičení a průpravných her. Na druhou stranu je všem jasné, že nás čeká ještě spousta práce, abychom mohli být spokojeni.