Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dorost: Pohledný fotbal a zasloužené vítězství

22. 10. 2017

Pohledný fotbal a zasloužené vítězství

TJ Chlumec - TJ Vaňov 3:7 (0:3)

 

         V 9. kole nás čekalo těžké derby na hřišti TJ Chlumec. V týdnu před zápasem jsme během tréninku zařadili i nějaká mentální cvičení a průpravné hry, které hráči zvládali na úrovni ligových týmů, což nám potvrdilo slušnou připravenost našich hráčů pro důležitý zápas.

         Od úvodních minut se hrálo především ve středu hřiště. I přes naše větší procento v držení míče se domácí více dostávali do zakončení, ale většina střel mířila, mimo nebo je likvidoval spolehlivý Traista. V 17. minutě jsme měli první velkou šanci, ale Baytalonovu střelu zastavilo břevno! Ve 22. minutě jsme už mohli slavit po Strádalově gólu. Za tři minuty Stehlík zacentroval z levého křídla a Baytalon se nemýlil! Ve 39. minutě Poloprutský přistrčil míč ke Stehlíkovi a vedli jsme již 3:0. Štěstí pří nás stálo v poslední minutě 1. poločasu, když přímý kop domácích zastavilo břevno.

         Po přestávce jsme šli na hřiště s tím, že nesmíme brzo inkasovat,

ale hned ve 47. minutě jsme po špatné rozehře lovili míč ze sítě! Prakticky po rozehrávce Strádal po závaru v soupeřově vápně napálil břevno a z protiútoku domácí získali roh, po kterém snížili na 2:3! Naši hráči ukázali mentální odolnost a pokračovali ve své hře z 1. pol. a

odměnou jim byl krásný gól v 61. minutě po Stehlíkově dělovce z 20 m

do šibenice bezmocného golmana. Domácí v 70. minutě dostali šanci zahrávat penaltu a bohužel se nemýlili. Naše odpověď bylo doslova raketová a po fantastické akci Vacata – Stehlík – Stádal jsme vedli 5:3!

Pokračovali jsme v plném nasazení, ale v 74. minutě Stehlík napálil pouze tyč. Náš šestý gól přidal v 80. Strádal po centru Stehlíka. Účet utkání uzavřel v 84. minutě po elegantní nahrávce Žejdlíka Strádal .