Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dorost: Povedený vstup do sezóny

26. 8. 2018

Povedený vstup do sezóny

TJ Vaňov - SK Plaston Šluknov 5:1 (2:0)

                V úvodním kole 1. třídy dorostu jsme na našem hřišti přivítali SK Plaston Šluknov, který nám v minulé sezóně uštědřil dvě velmi vysoké porážky 1:9 a 0:16. Přesto jsme před výkopem věřili, že jsme schopni při koncentrovaném výkonu zabodovat.

                Již ve 2. minutě jsme šli do vedení, když Budka po Vacatově přihrávce střelou z 20 metrů s velkou porcí štěstí překonal hostujícího golmana. V následujících minutách měl soupeř míč více času pod kontrolou, ale opět jsme to byli my, kdo se mohl radovat ze vstřeleného gólu. Běžela 17. minuta, Vacata unikl po pravém křídle a jeho precizní centr Budka přetavil v naší druhou branku. Do konce poločasu byly k vidění šance na obou stranách, ty soupeřovy zlikvidoval výborně chytající Vojta Campos Kubík, naše zhatila nepřesná muška zakončujících hráčů.

                V kabině jsme si řekli, že musíme pokračovat v koncentrovaném výkonu a budeme odměněni. A stalo se to hned ve 47. minutě, když Semerád elegantní průnikovou přihrávkou vybídl ke skórování Stehlíka a ten nezaváhal. Bohužel po minutě se mohli zaradovat i hosté, když jsme špatně vystoupili na pronikajícího útočníka, ten se uvolnil, z křídelního prostoru zacentroval a propadnutý míč již jeho spoluhráč uklidil do naší svatyně. Diváci na naší odpověď čekali pouze dvě minuty, Stehlík si na půlící čáře vzal balón, prokličkoval se až do soupeřova vápna a zvýšil naše vedení na 4:1. Přes slibné šance obou týmů, jsme na další gólovou radost museli počkat až do 84. minuty, Budka vyzval ke skórování Stehlíka a ten uzavřel účet utkání na 5:1.

                V hodnocení utkání nutno vyzvednout náš nadšený koncentrovaný výkon podpořený kvalitním výkonem brankáře. V mezihře a postupném útoku máme ještě značné rezervy, na kterých se pokusíme zapracovat a budeme doufat, že již v následujícím zápasu proti TJ Skorotice, který sehrajeme v sobotu 1.9. od 10:00 hod. v domácím prostředí, dojde k určitému zlepšení.