Jdi na obsah Jdi na menu
 


ST. ŽÁCI: Rozhodla kvalita zakončení!

9. 5. 2017

Rozhodla kvalita zakončení!

MSK Trmice : TJ Vaňov 9:4 (4:1)

 

         V sobotu 6.5.  jsme odehráli  zápas na hřišti druhého týmu tabulky MSK Trmice, bohužel jsme vzhledem k absencím J.Součka a D.Bartošky byli nuceni nastoupit pouze v deseti hráčích. Zvolili jsme ofenzivnější rozestavení s cílem vstřelit brzy gól a soupeře znervóznět.

         V prvních minutách utkání se nám dařilo po křídelních prostorách přečíslovat soupeře, ale ani jednu ze tří šancí jsme nevyužili. A tak v 10. minutě přišel trest v podobě inkasovaného gólu po naší hrůzostrašné nahrávce do našeho malého vápna. Ve 13. minutě srovnal skóre Vacata po Stehlíkově přetaženém centru. Do konce poločasu jsme několikrát postupovali sami na branku domácích, ale bez úspěchu. Za to soupeř těžil z našich chyb. V 17. minutě skóroval po rohu, kterému předcházela naše zbytečná ztráta ve středu hřiště. Ve 22. náš obránce nahrál míč od lajny do souboje a soupeř využil otevřeného středu hřiště. A tak jedinou vypracovanou akcí domácích znamenající gól byla ve 29. minutě narážečka na našem vápně.

         Do 2. poločasu jsme snažili hráče namotivovat k jednodušší hře bez zbytečného sólování a ke vstřelení brzkého gólu. Ve 40 minutě v 100% šanci po křižné nahrávce nastřelil Vacata tyč a od té doby jsme na 15 minut naprosto vypadli ze hry a 3 x inkasovali po průnikových nahrávkách za naší obranu. V 59. minutě jsme snížili na 2:7 gólem Vacaty po Stehlíkově nahrávce z levého křídla. O 2 minuty později Stehlík zachytil brankářovu rozehrávku a dal náš třetí gól. Bohužel v 63. minutě bohužel střela domácích z 20 m vymetla šibenici Traistovy branky.

Naši hráči dál pokračovali v útočení a v 65. minutě po závaru v domácím vápně propálil Budka vše, co mu stálo v cestě!  Účet utkání nakonec uzavřeli domácí, když jsme centr do našeho vápna nekázali odvrátit.

         V naší hře bylo plno nepřesností a taktických chyb, ale nutno konstatovat, že při stejném procentuální úspěšnosti v zakončení jako měl tým Trmic, by byl bodový zisk i v deseti hráčích naprosto reálný.

        

 

sestava:

                                                         P. Traista

 

L. M. Berger       V.Budka    M. Novák

 

J. Vacata            L. Stehlík            D. Mendlová      M. Novotný

 

            M. Majtínek      J. Žejdlík ml.