Jdi na obsah Jdi na menu
 


09.11.2019 TJ Union Děčín - TJ Vaňov 3:2 (2:0)

11. 11. 2019

      V sobotu jsme se utkali v Bynově s domácím Unionem Děčín. Každý před tímto zápasem věděl o co nám jde, chtěli jsme konečně Unionu odskočit a mít náskok od chvostu tabulky. Z kabiny se šlo s jasným cílem, ubránit domácího kanonýra Murdycha, začít v plném tempu a soupeře, který měl ve své sestavě plno starších a zkušenějších fotbalistů uběhat.
      Bohužel jak to u nás bývá, tak po odchodu z kabiny si tato slova pamatoval málokdo. Sice jsme běhali, od začátku měli více šancí, ale nechávali jsme hráčům domácích hodně prostoru a největší hrozbu Unionu jsme ze své obranné činnosti vynechali úplně. Když už jsme si vypracovali šanci, naše zakončení skončilo buď na pletivu za bránou, nebo u zákazníků vedlejšího Penny marketu. První velká facka přišla ve 24. minutě, kdy domácí kapitán rozjel slibný protiútok a po přihrávce na zadní tyč nikým nehlídaný útočník doklepl míč do brány. Po obdržené brance jsme se snažili zápas hned srovnat, bohužel naší koncovce chyběl klid a přesnost. Nedáš dostaneš a v 31. minutě opět domácí kapitán založil protiútok , který skončil faulem na hranici velkého vápna. Domácí záložník využil terénu a poslal míč do brány chytrým obstřelem - 2:0. O pár minut později jsme dokonce kopali penaltu za faul na H. Zemana, ale ani tu jsme proměnit nedokázali, tudíž do kabin se šlo za stavu 2:0 pro Union.
      Do druhého poločasu jsme nastoupili s jasným cílem, otočit výsledek v náš prospěch. V 47 minutě jsme se dočkali prvního gólu, když tečovaný centr Doskočila skončil až za zády domácího gólmana - 2:1. Bohužel jsme nedokázali gólově navázat na vzpruhu v podobě kontaktní branky, i když šancí bylo opět dost. Kolem 50. minuty se naskytla pro domácí příležitost, kdy Union kopal penaltu, kterou naštěstí neproměnil. V 64. minutě opět domácí kanonýr Murdych začal domácí protiútok, který skončil třetím gólem v naší síti. Od třetího gólu jsme začali do soupeře bušit, bohužel většina našich akcí končila na hlavách stoperů, nebo jsme nedokázali míč dostat do odkryté brány. Až v 82. minutě po centru M. Zemana se k míči dostal sváteční střelec Kuba Ullman a konečně dostal míč za brankáře domácích: 3:2. Do konce zápasu se už nic nestalo a odjíždíme s prázdnou.
      Bohužel nutno říct,že s touto životosprávou před zápasem, bojovností, nasazením a koncovkou v klíčových zápasech poletíme tak možná zpátky do okresu. Bojovnost, která na nás byla vidět v zápasech s Kamenicí, Bezděkovem či Chlumcem byla pryč, místo přeběhání týmu s věkovým průměrem kolem 40 let jsme se na hřišti potáceli jak invalidi my a když z 5ti tutovek nejsme schopni dát gól, opravdu si nezasloužíme ani bod ze ,, zápasu podzimu". Nezbývá nám nic víc, než se urychleně oklepat a zvládnout následující zápasy s Hostovicema nebo Benešovem.

 

 

Foto ze zápasu

 

    .