Jdi na obsah Jdi na menu
 


Áčko rozhodlo o výhře 5:0 nad Chlumcem B ve druhém poločase

 

Vaňov - Chlumec B 5:0 (0:0)

Sestava: Červinka - Caninec (70. Harciník), Dvořák, Navrátil, Protschke - Houda, Vaňkát, Krnáč, Sibal (80. Hanták) - Němeček, Kodat

 

Branky: Houda 2, Němeček, Kodat, Hanták

 

     V dalším kole II. třídy Okresního přeboru se na hřišti Vaňova představila rezerva Chlumce. A přivezla si s sebou hrdinu zápasu, a to svého gólmana. Již od začátku zápasu bylo jasné jakým směrem se bude utkání ubírat. Domácí zavřeli hosty na jejich polovině a vypracovávali si jednu šanci za druhou, ale hrdinou se stal právě chlumecký brankář. Kodata ve dvou stoprocentních šancích vychytal, hlavně šance z hranice penalty volala po gólu. Poté hostující brankář vytáhl neuvěřitelně střelu Sibala, která směřovala k jeho pravé tyči. Další šance vznikla po závaru před brankou, kdy se ze dvaceti metrů do míče z voleje opřel Vaňkát, ale jeho dělovku brankář vyrazil. Takhle se odvíjel celý poločas a Červinka v domácí brance se musel nudit. Do poločasu stojí za zmínku ještě šance Krnáče, ale nadvakrát jej hostující brankář vychytal. Domácí za první poločas hráli líbivý fotbal se spoustou šancí, ale bez gólového efektu.

     Do druhé půle nastoupili vaňovští s cílem dát brzy branku a co nejdříve zápas rozhodnout. Chlumečtí zlepšili v duhé půli pohyb a od začátku druhé půle byli vyrovnaným soupeřem. Paradoxně však brzy inkasovali branku, když Houda prostrčil jesličkami míč přes hostujícího beka na Němečka a ten v samostatném úniku s přehledem zakončil. Gól však domácím nepomohl a nemohli najít rytmus hry z prvního poločasu. Chlumečtí toho využili a začali se osmělovat. Vaňov přestože hrál hůře než v první půli však začal využívat svoje příležitosti. Druhý gól vymyslel Krnáč, když z pravé strany vnikl do vápna, zbavil se dvou obránců a střelou levačkou překonal chlumeckého gólmana. Míč se odrazil od tyčky a Kodat již neměl problém jej doklepnout do prázdné branky. Třetí gól vznikl po kombinaci ve středu hřiště, kdy míč putoval od Vaňkáta ke Kodatovi, ten se zbavil obránce, vnikl do vápna a přihrával jej zpátky Vaňkátovi. Přihrávka byla sražená a Houda stojící na hranici penalty s přehledem obstřelil placírkou chumel hráčů i s gólmanem na zadní tyč. Chlumečtí pořád zkoušeli aspoň dosáhnout čestného úspěchu a Červinka se párkrát zapotil. Přestože si za zápas moc nezachytal, tak všechny šance s přehledem zlikvidoval. Vaňovští však pokračovali s proměňováním šancí. Houda si připsal druhý gól, když centr Sibala z pravé strany sklepl pravačkou gólmanovi do protipohybu. Poté sahal i po hatricku, ale v dobré šanci mu ve vápně překážel Kodat. Deset minut před koncem zápasu se dostal na hřiště i Hanták a po minutě pobytu na hřišti vstřelil pátý gól domácích, když zblízka dorážel míč do odkryté branky. Ještě přišel jeden krásný fotbalový moment, když Krnáč rozehrál přes zeď přímý kop a hostující brankář vytáhl míč zázračně z šibenice na rohový kop. Zápas rozdílných poločasů tak skončil 5:0, nutno dodat, že díky chlumeckému brankáři byl výsledek ještě milosrdný.

 

copyright by Martin