Jdi na obsah Jdi na menu
 


Béčko v oslabení otočilo vývoj zápasu v Chlumci

4. 5. 2008
Chlumec B - Vaňov B 2:3 (2:0)

sestava

Burgr - Duchoň (55. Šebík), Brabec Jiří, Caninec - Hamala, Příhoda, Pec, Záleský (46. Dovolil), Slanina (70. Hájek), Hanták, Vrba

branky: Hanták 2, Caninec z penalty (v 92. minutě)


Nedělní odpoledne v Chlumci fotbalu přálo - pěkné slunečné počasí a diváků přišlo ke 150. Na derby dvou ústeckých rezerv slušná návštěva. My jsme přijeli do Chlumce s cílem vyhrát a vstřelit konečně také nějakou branku. 180 minut jsme soupeřovu síť nerozvlnili. Důležitým faktorem ale pro nás mělo být to, že v Chlumci se nám náramně výsledkově i herně daří.

To co se dělo od úvodního hvizdu ale moc nenasvědčovalo tomu, že bychom si měli odvézt tři body. Místo kombinační hry jsme spíše míče nakopávali, což sem tam přineslo jen nějaký náznak šance. Domácího brankáře jsme v první půlhodině téměř neohrozili. Chlumečtí všechny své míče směřovali hlavně na svého útočníka Homolku, který byl jediný, kdo Bigmeka za celý zápas ohrozil. Ostatní hráči se do zakončení nedostali. I to domácím v první půli ale stačilo. Svou rychlostí dělal vytáhlý útoční našim hráčům problémy. Asi v 15 minutě napálil z levé strany míč těsně za vápnem na naši branku. Na loptu si Bigmek sáhl, vyrazil do tyče. Od pravé tyče se míč odrazil a jel po brankové čáře k druhé tyči a od této směroval fyzickým zákonem do sítě. To nás trochu zmrazilo. Jenže, neuběhlo ani 10 minut, a ten samý hráč uteklo opět po pravé straně naší obrany a z úhlu levačkou překonal Bigmeka v brance, který na míč šel, jako kdyby stál v brance poprvé. My jsme od této chvíle přejali iniciativu, dokonce Hamala vstřelil gól, ale pro údajný ofsajd nám nebyl uznán. Za zmínku také stojí výborná hlavička Hadžiho, která mířila k pravé tyči. Domácí brankář se štěstím vyrazil. Nutno také ještě dodat, že rozhodčímu se první poločas vůbec nepovedl, neodpískal jasnou penaltu na Vrbu.

Ve druhé části jsme samozřejmě chtěli vstřelit branku, nejlépe dvě, což by nám přineslo alespoň bod. Čas ale rychle ubíhal a my ne a ne vsítit. Šancí bylo dost, Hanták se několikrát dostal ke střele, Hadži také. Vždy ale domácí se štěstím míč vyrazili od brány. Asi 5 možností ohrozit domácího brankáře měl i Klingon. A to z trestných kopů. Jedna střela stála za to, jen těsně minula levou šibenici. U ostatních se zastřeloval. 15 minut před koncem jsme se dočkali. Hanták sebral míč před vápnem, prokličkova chumlem chlumecký obránců jak legendární Alberto Tomba a ocitl se sám před gólmanem, kterého nekompromisně prostřelil. Stav 2:1 pro domácí. Neuběhla však ani minuta a byla tu pohroma. Po špatně zahraném ofsajd systému se na Bigmeka řítil sám útočník Chlumce. Našemu golmanovi nezbývalo, než ho před vápnem nedovoleně zastavit, nemohl čekat nic jiného než červenou kartu. A do branky musel stoper Caninec, který už nějaké zkušenosti na pozici brankáře má. V tuto chvíli to vypadalo, že o výsledku je rozhodnuto. Do poslední minuty jsme se ale nevzdávali, i v deseti jsme se neustále tlačili do vápna domácích, v zádu jsme hráli vabank a míče jen nákopávali dopředu.
A vyplatilo se nám to. V 90. minutě si zpracoval míč Hanták těsně před velkým vápnem, napřáhl a vystřelil. Svoji levačkou prostřelil chumel hráčů. Domácí brankář nemohl míč ani zaregistrovat, jaká to byla rána. A míč skončil v brance. Radost na naši straně byla obrovská. V posledních minutách jsme měli míč u nohou jen my a posílali vysoké míčo do chlumeckého vápna. V 93. minutě vystřelil Hadži, domácí bek kryl míč rukama. A rozhodčí píská - penalta!!! No to snad nikdo nečekal. Plno hráčům, při pomyšlení za tohoto stavu jít kopat penaltu, by se podlomila kolena. Ale Caninec je muž bez nervů. Z naší branku přeběhl celé hřiště, postavil si míč na značku pokutového kopu a čekal na pokyn rozhodčího. Ten zapískal a Caňa poslal míč nekompromisně pod břevno. Stav 3:2 pro nás. Domácí už jen rozehráli a rozhdočí odpískal konec. Neskutečné!! Zápas jsme otočili, málokdo tomu po vyloučení Bigmeka věřil. V naší kabině zavládla obrovská radost a mohlo se jít slavit.

Závěr zápasu se divákům musel líbit, pro takové chvilky většina hráčů fotbal hraje. Minuty napětí stojí opravdu za to. Sice jsme zaspali začátek, což je u nás téměř pravidlem, ale bojovností jsme dokázali zápas otočit. Konečně se také probudil náš nejlepší střelec Hanták a hlavně celý útok byl o poznání nebezpečnější než v posledních zápaseech. Byl to opravdu skvělý zápas, další neděli se můžeme vrhnout na Povrly. Stále držíme výborné druhé místo. Jedeme dál hoši.

copyrtight by Drtikol