Jdi na obsah Jdi na menu
 


Domácí prohra s Horním Podlužím 1:2 mírně pokazila oslavy a také ztížila záchranou misi

1. 6. 2008
Vaňov - Horní Podluží 1:2 (0:2)
sestava
Kalina - Bouša, Dvoák J., Caninec, Martinů (75. Brabec Jiří) - Dvořák T., Vaňkát, Machek, Rytíř - Houda (55. Hanták), Veselý (65. Slanina)

branka: Slanina

    V rámci oslav 60. let fotbalového klubu TJ Vaňov přivítalo Áčko na svém domácím pažitu tým Čechie Horní Podluží. Před tolika diváky, před takovou atmosférou nechtěli naši borci zklamat. Výhra byla nutností, pokud chceme myslet na záchranu v soutěži. A hlavně udržet Podluží v tabulce pod sebou.
    Za parného počasí a úvodního hvizdu se začala odehrávat sobotní partie, boj o všechno. Jako vždy při domácím utkání jsme se přilepili do hostující šestnáctky a soupeře pořádně zatlačili do defenzívy. Vzniklo z toho několik šancí, které hostující obrana zvládla odvrátit. My jsme si vybrali smolnou a v zápase rozhodující 5timinutovku. Nejdříve neodkopl skákající míč ve vápně Caninec, hostující útočník se štěstím překonal Kalinu. Poté Dvožák J. otálel z odkopem z hranice velkého vápna od naší branky, míč se odrazil k jednom z hráčů z Podluží a ten k tyči zavěsil. My jsme zbraně nesložili, ale opět nás zklamala žalostná koncovka a i smůla. Při šancích Machka a dalších hráčů stála na straně hostí paní Štěstěna. Brankář byl již překonán, ale na brankové čáře se objevil vždy jeden z obránců a míč vykopl z prázdné kasy. Poločas 0:2, pro nás hrozivé skóre.
    Ve druhé půli jsme opět na soupeře vlítli, hosté naši branku ohrozili jedinou vážnější střelou. A naši hráči spalovali šanci za šancí. Dvořák J. hllavičkou z rohu do břevna. Střeleckou impotenci prolomil mladík Slanina v 82. Do posledních minut jsme byli na soupeřovo půlce, v závěru selhal sám před brankářem Bouša a těsně před konečným hvizdem přihrávku Slaniny před prázdnou kasu nikdo nedorazil do sítě.
    Prohra nás velice mrzí, hlavně kvůli divákům. Ale také nám stížila záchranu v soutěži. Do konce soutěže zbývají tři kola, určitě nic nevzdáváme. Pojďte kluci, zabojujeme!!!


copyright by Drtikol