Jdi na obsah Jdi na menu
 


FK Malé Březno - TJ Vaňov 3:3, 5:4pp (0:3)

22. 9. 2017

Fk Malé Březno – TJ Vaňov

 3:3 (5:4 po p.)

(50, 68 Barnat 86 Machač) - (15 Palečný, 40 Zeman J., 46 Zeman M.)
 

fk-male-brezno.jpg

 

V sobotu  16.9 jsme jeli do ,,Maláku“ na další mistrovské utkání. Chtěli jsme opět pozvednout naší reputaci po dvou prohrách v Mojžíři a doma s Trmicema. Po příjezdu na sraz hned naší morálku srazil počet lidí, který se zápasu účastnil. Bylo nás 12, počítaje dorostence Vojtu Budku, který měl z dopoledne jeden zápas v nohách, Palce, který je stále na antibiotikách a Pepu Mikšovského, který musel nastoupit od začátku v 50ti letech. Soupeř měl naštěstí taky problémy s počtem a musel začít v 10ti. Do zápasu jsme tedy vstoupili s cílem nedostat gól a hrát ze zabezpečené obrany a pokusit se vstřelit gól z protiútoku. Hned v páté minutě jsme k tomu měli blízko, když se po rohu Honzi Zemana vyšplhal do vzduchu stoper Růžička a jeho pokus mířil pár cm vedle. Začátek zápasu byl ve vysokém tempu a stylem nahoru – dolů se prezentovala obě mužstva. Skóre se poprvé měnilo v 15té minutě, kdy Kuba Palečný utekl domácí obraně, první střelu gólman Vaněk vyrazil, ale napodruhé se útočník Vaňova nemýlil a doklepl míč do prázdné brány – 1:0. Kolem 25 minuty dorazili hráči i domácím, takže se už hrálo v plném počtu na obou stranách. Malé Březno se snažilo hrát svůj kombinační fotbal zakončený dlouhým nákopem na útočníky, na to však byla obrana hostů připravena a většinou nedovolila domácím ani zakončit. Vaňov se snažil hrát na protiútoky a to se podruhé vydařilo ve 40. minutě, kdy vstřelil gól Honza Zeman a hned poté gólem do šatny ve 42. minutě Míra Zeman. Do poločasu se skóre nezměnilo, takže se šlo do kabin za jasného stavu 0:3.

 

Do druhého poločasu nastoupilo Malé Březno v plné sestavě, když jim dorazil i velezkušený Leden. Náš  cíl byl ve druhém poločase jasný, pokusit se neinkasovat, naopak dát soupeři poslední ránu. To se nám dařilo do 50. minuty, kdy zaúřadoval hlavní rozhodčí utkání p. Druga a po zákroku Růžičky na Kvapila v pokutovém území nařídil velmi lacinou penaltu. K ní se postavil kapitán domácích Barnat a nekompromisně poslal míč do sítě – 1:3. Tato penalta nakopla malobřezenské hráče a pomalu převzali tempo zápasu na své kopačky. Najednou domácí hráli svoji hru a hosté jen bránili v hlubokém obraném bloku. Po sérii ostřejších zákroků ať z jedné či druhé strany se začala zvedat vlna emocí a místo hraní fotbalu to chvilkami vypadalo na debatní kroužek s cílem mít větší decibely hlasu než druhý tým. Po sérii spálených šancí z kopaček Palečného, Brože či Zemana opět zafungovalo pravidlo nedáš > dostaneš. Dlouhý nákop Barnata, pád Kvapila v pokutovém území a další penalta (nutno říct, že na rozdíl od první penalty tato opravdu byla). Barnat si i podruhé vzal míč a dal kontaktní gól na 2:3. Od té doby už to bylo jen o tom, zda hosté ubrání výsledek nebo ne. Malé Březno mělo velkou převahu, naopak Vaňov úplně odpadl fyzicky, což se v 86. minutě projevilo. Faul na Lukáše Rytíře  asi 3m za vápnem pan Druga po ostřejších slovech domácích otočil na volný přímý kop pro ,,Malák“, což znamenalo velkou hrozbu pro brankáře hostů. Míč po centru propadl k Budemu, ten poslal míč stříleným centrem před bránu, kde našel Machače a ten vyrovnal na 3:3. V penaltách si vybral smůlu Míra Zeman, domácí proměnili a tak jsme z vyhraného zápasu brali pouze bod za remízu.

 

Projevila se šířka našeho kádru, slabá fyzička, tréninková docházka a zkušenost domácích. Nutno říct, že kvalitě zápasu nepřidal ani hl. sudí p. Druga, který po řvaní hráčů nesmyslně obracel své verdikty ( to ovšem není důvod prohry, tou jsou opět naše neproměněné šance ).

 

Na otázky ze zápasu odpověděl Míra Zeman

1.     Vedli jste 3:0, nakonec prohra na penalty, co bys na to řekl?

,,V prvním poločase jsme se více soustředili na obranu a obsazováni nebezpečných hráčů v útoku Maláku, v druhé půli už jsme ale bohužel neměli síly bránit a celkově jsme přestali běhat.“

 

2.     Jak zamezíte výbuchům jako posl. 3 zápasy ?

„Naším kamenem úrazu je podle mě nedůslednost v obranné fázi a v přepínání z útoku do obrany. V soubojích jsme byli pozdě a při ztrátě balónu jsme přestávali hrát.

3.     Dalším soupeřem je B mužstvo Velkého Března, s čím jdete do tohoto zápasu?

Do zápasu s Velkým Březnem nastoupíme s čistou hlavou s jediným cílem - vyhrát a pokud možno neinkasovat žádné góly. Budeme se snažit bojovat od první minuty až do závěrečného hvizdu.