Jdi na obsah Jdi na menu
 


První jarní zápas mužům vyšel, i když to nakonec bylo drama

Vaňov - Malečov  4:3 (4:0)

Sestava

Červinka - Jiří Brabec, Krnáč, Protschke - Harciník (75. Jan Brabec), Houda, Jaroš, Vrba, Sibal - Kodat, Němeček (75. Martinů)

branky Sibal, Houda, Harciník, Kodat

      V prvním kole jarní části 2. třídy okresního přeboru hostil celek Vaňova na domácím hřišti tým Malečova. Domácí nastoupili do zápasu s chutí a hned hosty přimáčkli na jejich polovině. Z toho vyplynulo několik šancí, hlavně Houdova a Němečkova volaly po gólu, oba však tváří v tvář před golmanem Malečova netrefili branku. Po 15 minutách tlaku tak pomalu začali přebírat iniciativu hosté. Z něj však nic nevytěžili a udeřilo na druhé straně. Po standartce domácích vrátil Jaroš dlouhým nákopem míč do vápna hostí, Sibal se vyhnul ofsajdové pasti a po krásném zpracování neméně krásně trefil téměř šibenici. Poté se řítil do další šance Němeček, opět však netrefil branku. Druhý gól domácích přišel vzápětí, kdy chytře rozehraný přímý kop Krnáčem tečoval před golmanem Houda. Domácí pak polevili a vyplynula z toho šance hostů. Okamžitě poté šel Vaňov do tříbrankového vedení, když Harciník šel po pravé straně důrazně za míčem a byl u něj dříve než vyběhnuvší brankář, kterého nádherným lobem překonal. Malečovští nesložili zbraně a přitlačili, při tomto tlaku dvakrát orazítkovali tyč. Hned z protiútoku však domácí dali čtvrtý gól a to nádherný. Němeček dostal přihrávku do běhu na polovině hřiště, přeběhl s ním doleva a mezi třemi hráči míč ideálně prostrčil na Kodata, který se z hranice značky pokutového kopu nemýlil. Do kabin se šlo za jasného výsledku 4:0.

    V druhé půli  však začalo již od začátku nečekané drama. Hosté přitvrdili a výsledkem byl hned ve druhé minutě gól na 4:1, kdy se hostující hráč trefil nechytatelnou střelou po zemi k tyči. Za pár minut již bylo skóre jen o dvě branky, kdy trefil hostující hráč Červinkovu levou šibenici. Na domácích byla znát nervozita a žádnou akci nedotáhli do konce. Navíc se nevyrovnali s agresivitou hostů, nutno říci, že občas až přehnanou. Třetí gól hostů padl po chybě Vrby před vlastní šestnáctkou 20 minut před koncem a drama bylo na světě. To však ukončil hostující útočník necelých deset minut před koncem, který nevydržel s nervy a po jedné standartce hostů, kterou lapil Červbinka udeřil hlavou Vrbu do obličeje a zápas pro něj skončil. Domácí tak výsledek udrželi a zůstávají nadále doma bez ztráty bodu.

Copiright by Martin