Jdi na obsah Jdi na menu
 


Strádalovi hoši neztratili doma na podzim ani bod, Valtířov byl ale v domácí derniéře těžký oříšek.

Vaňov- Valtířov 2:1 (0:1)

branky domácích: Protschke, Martinů

Sestava: Červinka-Caninec/46. Brabec/, Dvořák,Protschke-Grummich/30. Harciník/, Houda, Martinů, Příhoda-Sibal, Kodat, Němeček /46. Hanták/

V podzimní derniéře vaňovských na domácím hřišti okresního přeboru zavítal k Labi celek Valtířova. Domácí doposud neztratili doma ani bod, což chtěli v tomto zápase potvrdit. V prvních minutách to také bylo znát a tlak vaňovských vyústil po několika šancích střelou Houdy do tyče. To však bylo ze strany domácích všechno a iniciativu převzali hosté, kteří několikrát zahrozili brejky a standartními situacemi. Trenér Strádal reagoval na stav na hřišti střídáním Grummicha za Harciníka, pohromu pro první poločas však neodvrátil. Hostující útočník utekl po pravé vaňovské straně, kde jej marně stíhal Caninec a odcentroval před bránu, kde již nebyl problém pro druhého útočníka uklidit míč mezi dvěma bránícími hráči do branky. Záhy se šlo do kabin. Tam trenér rozpoutal bouři, kterou znají pravděpodobně jenom hráči Manchesteru United od sira Fergussona. Týmu to však pomohlo. Trenér ke slovnímu projevu i zamíchal sestavou, když Němečka vystřídal Hanták a Canince Brabec.
 

Domácí začali valtířovské tlačit, nevyhnuli se tím však nepříjemným brejkům hostů. Ty však spolehlivě pochytal Červinka, který se po minulém nevydařeném zápase v Dubicích stal hrdinou. Podal spolehlivý a bezchybný výkon a zneškodnil minimálně tři gólové šance soupeře. Domácí tlačili svého soupeře a z jedné ze standartních situací se jim podařilo vyrovnat. Rohový kop z pravé strany rozehrál Hanták a na zadní tyči neomylně našel hlavu Protschkeho, který si zaběhl za bránící hráče a míč uklidil do sítě. Z dalšího tlaku se vyvinulo několik šancí, největší měl Martinů, který napálil míč na hostující bránu, ale brankář mu zkazil radost, když míč směřující do šibenice vytěsnil na roh. Ten samý hráč se však již o pár minut později radoval, když po přiťuknutí Houdy obelstil obránce a tvrdou střelou již nedal gólmanovi šanci. Hosté vrhli všechny síly do snahy o vyrovnání, z čehož domácí profitovali několika brejky. V dobrém světle se ukázal Harciník, který na sebe vybojoval několik faulů a málem i skóroval, míč mu však těsně před brankářem ustřelil skluzem hostující bek. Poté přišla nádherná akce domácích, když Kodat dostal do běhu nádherný pas, zatáhl míč po pravé straně, prostrčil jej na Hantáka, ten nesobecky ještě vylepšil pozici na Příhodu, který však sám před prázdnou bránou těsně přestřelil. Domácí to nemuselo mrzet, neboť nepřipustili vyrovnání a hosty nepustili již do žádné větší šance. Vaňovská tvrz tak zůstala nedobyta, hlavně díky zlepšenému výkonu týmu ve druhém poločase.