Jdi na obsah Jdi na menu
 


TJ Vaňov - 1. FK Petrovice/Tisá 2:0 (2:0)

9. 10. 2017

TJ Vaňov – 1.FK Petrovice/Tisá

2:0 (2:0)

(17´Stakič, 36´Vrba)

 

petrovice-tisa.jpg

V sobotu 7.10 do Vaňova přijel doposud druhý tým tabulky 1. FK Petrovice- Tisá. Věděli jsme, že tento tým hraje pěkný útočný fotbal a zakládá si na gólech kapitána Mareše. Snad poprvé tuto sezonu jsme se sešli v plné sestavě a chtěli jsme doma naplno bodovat. Od začátku utkáni se hrálo nahoru – dolů, hosté využívali mohutných útočníků, my zase rychlíků Stakiče a Palečného. V 17té minutě se poprvé měnilo skóre, když přihrávka ze strany propadla až na číhajícího Stakiče  a ten uklidil k levé tyči – 1:0. Od toho okamžiku začalo přituhovat a hosté už ve 20té minutě začali místo hraní fotbalu jen křičet na rozhodčí. Chtěli jsme dát druhý gól a uklidnit situaci, bohužel střely Zemana i Novotného  vždy letěly o kousek víc nahoru než byla potřeba, nebo skončily na břevně. Druhý gól se nám podařilo dát až ve 36té minutě, kdy napřáhl Vrba a nádherným  ,,kladivem“ zvýšil na 2:0. Samozřejmě se to opět nelíbilo klukům z pohraničí, kteří se okamžitě rozeběhli k sudímu a hádali se asi pět minut a regulérnosti gólu (i sám gólman potvrdil, že to byl gól – za férovost děkujeme). Dokonce jedno individuum z pohraničí, které přijelo s hosty na zápas a mělo tak 5 promile chtělo napadnout rozhodčího, naštěstí vše dopadlo dobře. Do konce poločasu se už nic nedělo a do kabin se šlo za stavu 2:0 pro domácí.

Do druhého poločasu domácí šli s plánem neinkasovat gól, udržet nulu a pokusit se dát branku, která by nám dal pohodlné třígólové vedení. Hosté se snažili útočit pomocí nákopů za obranu, naštěstí buď domácí obránci hosty udrželi na uzdě, nebo hosté místo střel dávali malé domu gólmanovi Bergerovi. Za zmínku z druhého poločasu stojí drobná strkanice do které se zapojili Růžička, Houda, Palečný a Machek. Všichni odešli se žlutou kartou a hrálo se dál. V posledních minutách hosté hrozili ze standardních situací, které buď domácí obrana vyřešila. Do konce zápasu gól nepadl a připisujeme si důležité tři body. Děkujeme klukům z Petrovic, že místo hraní fotbalu se více hádali s rozhodčím a usnadnili nám tříbodový zisk, hlavně Jirkovi Houdovi, který nezklamal a od 12té minuty  přidával zápasu dostatečné emoce :) .

 

Hráč zápasu: Venca Novotný

 

Další týden se utkáme s týmem FKA Velké Chvojno, které nahradilo na druhém místě právě Petrovice. Utkání se odehraje na hřišti ve Chvojně od 16:00, přijďte nás podpořit !!!

 

Na otázky ohledně posledního utkání, odpovídal  Honza Vrba

 

 Honzo, jak bys zhodnotil včerejší zápas?

  • Z mého pohledu to byl velice náročný zápas. Hosté hráli rychlý a pro mě dost běhavý fotbal. My jsme naopak sázeli na poziční pohyb po hřišti s rychlím přechodem do útoku a samozřejmě důrazem v osobních soubojích, což se nakonec ukázalo jako dobře zvolená taktika. Z našeho týmu bych rád vyzdvihl výkon Miroslava Bergra, který v brance předvedl skvělý výkon a také výkon pro mě nejlepšího hráče zápasu Václava Novotného, který na pozici levého záložníka odehrál vynikající utkání.

 K dalšímu utkání jedete do Velkého Chvojna, s čím tam jedete?

   -  V dalším zápase, které sehrajeme s týmem Velkého Chvojna, bych si přál abychom navázali na dnešní výkon, urvali nějaké body a posunuli se v tabulce do vyšších pater.

 

Foto ze zápasu