Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vaňov porazil lídra II. třídy Hostovice 3:0

Vaňov- Hostovice 3:0 (1:0)

Branky: Dvořák, Němeček, Vrba

Sestava: Červinka - Brabec, Krnáč, Dvořák, Protschke - Houda (46. Martinů), Vrba, Rytíř (73. Jaroš), Sibal - Němeček (80. Hanták), Kodat

     V dalším kole II. třídy Okresního přeboru přijel na vaňovský pažit lídr soutěže, mělo jít o souboj třetího s prvním. Hosté přijeli plni sebevědomí, odjezd již tak slavný nebyl.

     Počasí bylo anglicky fotbalové, mokrý trávník , sem tam nějaká přeháňka a skvělá divácká kulisa. Domácí se do lídra soutěže pustili nebojácně a nepustili jej do žádné šance. Všechny řady hráli skvěle a s nasazením a tlačili se na soupeřovu polovinu. Hostovičtí vsadili na nakopávané balóny a to domácí obrana v pohodě odvracela. Naopak první udeřili právě domácí, když po Houdově rohu vystoupal nejvýše Dvořák a hlavičkou k tyči nedal gólmanovi šanci. Hosty gól uzemnil a domácí hrozili spoustou standartních situací, brilantně rozehrávaných Krnáčem. Kodatovi však jednou zkazil po hlavičce skvělým zákrokem radost brankář a druhou hlavičku domácí útočník nasměroval v dobré pozici mimo. Pak se ještě v dobré pozici ocitl Němeček, nezpracoval však míč a tak se ani nedostal k zakončení. Hosté za první poločas prakticky neohrozili branku.

   Do druhé půle vstoupili domácí nekoncentrovaně, když hned po rozehrávce ztratili míč a hostující hráč tvrdou střelou k tyči málem skóroval, ale skvělý Červinka ji vytěsnil a dorážku z bezprostřední blízkosti rovněž zlikvidoval. Z úvodního tlaku ještě vytěžili hosté jednu šanci, když šli prakticky sami tři na jediného obránce Protschkeho a gólmana Červinku. Levý bek však třemi zákroky šanci zlikvidoval. Domácí pak převzali zpátky otěže zápasu a po Krnáčově standartní situaci a prodloužení Rytíře Němeček z otočky umístil míč k pravé tyči Hostovic. Hostovičtí se již nezmohli na žádný tlak a čtvrt hodiny před koncem dostali další úder. Vrba přijal několik metrů před vápnem míč zády k brance, otočil se s ním a krásnou střelou tentokrát k levé tyči srazil hosty definitivně do kolen. V závěru už vaňovští víceméně v exhibičním tempu zápas dohráli. Za zmínku stojí ještě Dvořákova chytrá střela, která jen těsně minula pravou tyč branky zkoprnělého gólmana Hostovic. Doma tak vaňovští opět neztratili ani bod a příští zápas musí potvrdit formu v Povrlech. Domácí předvedli skvělý týmový výkon bez slabin na všech postech a s nasazením, které jistě muselo potěšit i domácího trenéra.

 

copyright by Martin