Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vaňovské béčko přivezlo bod z Velkého Chvojna za remízu 1:1

16. 11. 2008
Velké Chvojno - Vaňov B 1:1 (0:1)

sestava:
Dušovský - Sibal J., Brabec Jiří, Vrba, Sibal P. - Hájek, Vaňkát, Pec, Hamala - Hanták (50. Brabec Jan), Slanina

branka: Hanták

     Poslední zápas podzimní sezóny nás čekal ve Velkém Chvojně. Domácí hrají hodně od podlahy a jejich styl hry je hlavně dlouhé nakopávané míče. Protože se několik našich hráčů ani neozvalo a nedorazilo, zůstal nám na lavičce pouze jeden náhrádník Brabec Jan alias Čóča. Ten se dostal na hřiště asi v 50. minutě místo zraněného Hantáka a nutno dodat a přiznat, nezklamal a překvapil svoji důraznou hrou. Několikrát vepředu podržel míč, ke konci mohl rozhodnout v naše vítězství.
     Ale nyní už k zápasu. Jak jsme předpokládali, domácí hráli hlavně stylem nakopávaných míčů. Několikrát se jim podařilo za naši obranu vyslat pěkný pas, ale my jsme si vždy se štěstím a na poslední chvíli se vším poradili. Také golmana musíme pochválit. Pro Dana Dušovského to byla premiéra v dresu dospělých a velice se mu povedla. My jsme si vypracovali v první půli také několik šancí, naše střely nebyly důrazné a nebo létaly vysoko nad. Ujala se až tečovaná střela Hantáka asi ve 30. minutě. Za stavu 1:0 pro nás se odcházelo do kabin.
     Ve druhé půli hráli domácí z mírného kopce a opět volili ten samý styl - nakopávané míče za obranu. My jsme stále odolávali. Vypracovali jsme si také několik šancí, bohužel jsme neuspěli. 15 minut před koncem domácí vyrovnali na 1:1. Útočník unikl středem obrany a své sólo proměnil. Závěr zápasu byl dosti hektický, domácí byli nervózní a bod jim zřejmě nestačil. Naštěstí nedšlo k žádné potyčce. Těsně před koncem mohl Čóča a poté Hamala rozhodnout na naší straně, nestalo se. V nastavení na druhé straně nejprve netrefili domácí prázdnou bránu, kdy náš gólman po rohovém kopu podběhl centrovaný míč, poté ještě domácí nastřelili břevno.
     V 93. minutě hvizd rozhdočího znamenal konec zápasu a stav 1:1. Pro nás bod cenný a vzhledem k vývoji zápasu je to zasloužený výsledek.

     Na jaře to bude ještě hodně těžké, ale pokud budeme proměňovat šance, neměli bychom mít problémy. Zimní příprava bude dlouhá a tvrdá, je potřeba, aby se ji zůčastnilo co nejvíce hráčů, abychom nasbírali dostatečný počet bodů na záchranu.


copyright by Drtikol